17 Nisan 2016 Pazar

Balıkçılık ve balık ayıklama



Kirli işlerde bu hafta balıkçıdayım. Balık pazarına alışverişe gittiğimizde istediğimiz balığı seçeriz ve o balık temizlenip paketlenir. Bu temizleme işlemi balıkçılar tarafından kolayca yapılıyor gibi görülsede aslında oldukça zor ve pis bir iş. İşi bilmeyen bir insanın düzgün bir şekilde yapması imkansız. Balığın yenecek hale gelmesi için bir sürü işlemden geçmesi gerekiyor. Pulların temizlenmesi, kılçığın çıkarılması , ayıklanması ince işçilik gerektiren zor, kanlı, kokulu ve pis bir iş. Balık temizlemeyi Ege'li 30 yıllık balıkçı Ahmet abi'den dinliyoruz..



















Multimedya Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder